SOCIALE ALARMERING

 

 

Een geruststellende gedachte

Sociale alarmering is een eenvoudig te bedienen systeem, waarmee u anderen kunt waarschuwen als u thuis iets overkomt.

 

Hoe werkt alarmering?

Het alarmtoestel wordt in de buurt van uw telefoon geplaatst. Daar moet ook een stopcontact zijn. In een noodsituatie drukt u op de knop die u altijd om uw hals of pols draagt. Het alarmtoestel geeft uw alarm door aan een centrale. Die belt u terug en kan u horen als u in de buurt van de telefoon bent, zelfs als u de telefoon niet op kunt nemen. Als u niet antwoordt dan waarschuwt de centrale familie, buren of vrienden die u als contactpersoon hebt opgegeven. Zij dienen een sleutel van uw huis te hebben en vrij snel aanwezig te kunnen zijn. Is geen van de contactpersonen te bereiken, dan waarschuwt de centrale de politie. Er wordt dus altijd hulp geboden.

 

Hulp van thuiszorg

Kunt u of wilt u geen contactpersonen uit uw eigen omgeving opgeven? Geef dan een thuiszorgorganisatie op als contactpersoon.  Als u dan alarm slaat, komt een wijkverpleegkundige hulp bieden.

 

Kosten

U betaalt een bedrag voor het plaatsen en aansluiten van de apparatuur. Maandelijks betaalt u daarna huur voor de apparatuur. En als een thuiszorgorganisatie op een alarm moet reageren, kost dat ook maandelijks een bedrag.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van die kosten.

 

Informatie en aanmelden

Er zijn verschillende bedrijven die apparatuur voor sociale alarmering leveren en plaatsen. Hun adressen zijn te vinden op internet. Zoek maar eens op “sociale alarmering” of “personenalarmering”.  Twee bedrijven die actief zijn in deze regio:

  • FocusCura te Epe, tel.: 030 – 692 70 50, e-mail via formulier op de website www.focuscura.com.
  • M-Alert, Neutronenlaan 84, 5405 NM, Uden, tel.: (0413) 273 155, e-mail: info@m-alert.nl, website: www.m-alert.nl.

 

Ook via enkele thuiszorgorganisaties in deze regio kunt u zich aanmelden voor sociale alarmering.

  • BrabantZorg, Klantenservice, tel.: 088 – 998 5555. Brabantzorg werkt via https://www.altide.nl/ ; zowel sociale als professionele opvolging mogelijk.
     
  • Pantein Thuiszorg, tel.: 0900 – 8803. Pantein werkt met https://csipersoonsalarmering.nl/ ; zowel sociale als professionele opvolging mogelijk.

 

Meer mogelijkheden

Er zijn nog veel meer alarmmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een apparaatje aanschaffen om mensen te kunnen volgen, zodat je altijd weet waar iemand is. Dat laatste kan van pas komen voor mensen die gaan dwalen.

Laat op internet uw computer maar eens zoeken naar “personenalarmering”.